[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.500 g mascarpone500 g mascarpone4 jajkaokoło 3/4 szklanki cukru pudru2 duże paczki podłużnych biszkoptów najlepiej "SAN"1,5 szklanki bardzo mocnej kawy z ekspresu lub rozpuszczalnej0,5 szklanki amretto ( lub rumu, żubrówki czy też zwykłej wódki)kakao do posypaniagorzka czekolada (niekoniecznie)żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel, dodać serek mascarpone, dokładnie zmiksować.Następnie ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą mascarpnowo - żółtkową.Do przygotowanej wczesniej kawy dodać wódkę.Przygotować prostokątne naczynie o wymiarach około 20x30 cm.Najlepiej ceramiczne.Maczać na chwilkę biszkopty w kawie i wykładać nimi dno naczynia.Następnie wyłożyć połowę masy na piszkopty i posypać kakao ( i ewentualnie utartą czekoladą), Powtórzyć czynność z biszkoptami, drugą częścią masy oraz kakao ( czekoladą).Wstawić do lodowki [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • gieldaklubu.keep.pl
  •